Zpracování: Ruční sklizeň. Víno kvasilo a zrálo v nerezu, 6 měsíců na jemných kalech.
Senzorické hodnocení: Víno zlaté barvy. Vůně expresivní citrusy, červený pomerač v pozadí růže a med. Chuť je plná, ovocná se šťavnatou kyselinkou. Vhodné ke kořeněným jídlům nebo dezertům.
Pálava (zkratka Pa) je moštová odrůda révy vinné, určená k výrobě bílých vín, která vznikla křížením odrůd Tramín červený a Müller Thurgau. Odrůda byla (podobně jako odrůda Aurelius) vyšlechtěna Ing. Josefem Veverkou, který její šlechtění zahájil v roce 1953 ve Šlechtitelské stanici ve Velkých Pavlovicích a později v něm pokračoval v Perné. Vína bývají obvykle zlatožluté barvy, ve vůni jsou aromatické látky Tramínu, tedy růží, doplněné o vanilkové tóny, chuť je plná, dlouhotrvající, jemnější harmonie než u Tramínu. Ve vůni a chuti můžeme hledat koření, muškát, vanilku, mandarinky.