Zpracování: Ruční sklizeň. Víno kvasilo a zrálo v nerezu, 6 měsíců na jemných kalech.
Senzorické hodnocení: Víno zlatavé barvy se zelenkavými odlesky. Vůně je jemná můžeme cítit mix zahradního ovoce jako broskve, jablíčka, hrušky. V chuti harmonické a jemné, lehké víno vhodné k jednoduchým úpravám bílého masa. Ryby nebo kuřecí.
Müller thurgau (zkratka MT) je bílá moštová odrůda kterou v Němceku vyšlechtil původem švýcar Prof. Hermann Müller. Jedná se o křížence odrůd Ryzlink rýnský a Madlenka královská.
Müller byl vysázen v ČR zejména díky vysokým výnosům, které však dávají vzniknout plochým vínům nevalné kvality. Pokud se sklízí rozumný výnos vznikají krásná lehká ovocná vína s nižší kyselinkou a nižším alkoholem. Ve vůni můžeme najít ovocnost citrusů, angreštu nebo broskví a také muškátové květnaté aroma.