Zpracování: Ruční sklizeň, víno kvasilo a zrálo v nerezu, 4 měsíce na jemných kalech.
Senzorické hodnocení: Zlatavá barva. Intenzivní a bohatá vůně. Směs zahradního ovoce jako broskve, meruňky, bílý rybíz nebo ryngle. Ovocnou vůni doplňují herbální tóny po rybízovém listu nebo kopřivách. Chuť šťavnatá, ovocná podpořená příjemným zbytkovým cukrem.
Hibernal (zkratka Hi) je středně pozdní až pozdní, interspecifická moštová odrůda révy (též hybridní odrůda, mezidruhové křížení, určená k výrobě bílých vín, která byla vyšlechtěna roku 1944 v Německu, kříženec odrůd Seibel 7053 (Chancellor) a Ryzlink rýnský. Typické odrůdové víno má zelenožlutou barvu, vůně je intenzivní, příjemně ovocitá, chuť plná, velmi extraktivní, typicky kořenitá. V odrůdovém víně je vyšší obsah kyselin, ve výběrech jemná harmonie. Ve vůni a chuti můžeme hledat černý rybíz, angrešt, ananas, broskev, grapefruit, červený pomeranč, kiwi, jablko, hrušku, meruňku, jemné květinové tóny, v odchodu někdy též jemnou hořčinku. Víno je vhodné k archivaci.